Unge med et handicap går ikke (så meget) til sport!

I Danmark er der 100.000 børn og unge under 24 år med et handicap. Heraf skønnes mindst halvdelen at kunne have glæde af handicapidræt. Det anslås at højst 10 pct. af denne gruppe jævnligt har deres gang i den lokale sportsklub. Ser man på samme aldersgruppe uden handicap, er tallet over 50 pct. Det ønsker vi hos Parasport Danmark nu at gøre noget ved med denne webløsning, ”hvorsværtkandetvære.dk”.

Mange tusind unge danskere med et handicap går glip af det fælleskab, som findes rundt om i landets sportsklubber og idrætsforeninger, selvom tilbuddene findes flere steder i landet. En af de største udfordringer for de 50.000 børn og unge med handicap og deres familier er, at det har været svært at finde de klubber og foreninger, som tilbyder sport for mennesker med et handicap.

Parasport Danmark har derfor lanceret denne portal hvorsværtkandetvære.dk, hvor personer med et handicap og deres pårørende hurtigt og nemt kan få et overblik over de tilbud, der findes i lokalområdet. Det er håbet, at det vil få mange flere børn og unge med et handicap til at blive en del af klublivet og det fællesskab, som hundredetusindvis af danske unge har glæde af hver eneste dag.

”Vi kan desværre se, at det kun er en forsvindende lille del af danske børn og unge med et handicap, som har deres gang i en sportsklub eller idrætsforening. Det kan have mange årsager. Måske har forældrene ikke ressourcerne, eller måske findes der ikke tilbud i lokalområdet. Men den forklaring vi oftest hører, er, at hverken de unge eller familierne ved, hvordan de skal finde frem til de muligheder, som der trods alt er,” fortæller Peter Kock Hansen, der er udviklingskonsulent her i Parasport Danmark. Den barriere vil vi nu bryde ned.

Fælleskabet er kun få klik væk

Med denne portal bliver det med få klik muligt for dig at finde alt lige fra fodboldklubber til gymnastikforeninger og kørestolsrugby i nærområdet. Samtidig kan du nemt få kontakt til vores erfarne idrætskonsulenter i røret, hvis du har behov for personlig hjælp til at komme i gang.

Initiativet hilses velkommen af bordtennisspilleren, Peter Rosenmeier, som selv dyrker sin sportsgren på eliteplan på trods af sit handicap.

”For rigtig mange børn og unge er det en udfordring og faktisk også et stort tab i hverdagen ikke at være en del af det fællesskab, som findes i det danske foreningsliv. Derfor håber jeg meget, at vi med dette initiativ kan få flere til at opleve den glæde og livskvalitet, som idræt giver,” siger han.

Prøv portalen af selv. I takt med at flere og flere klubber kommer med under fanerne vil Danmarkskortet på forsiden blive fyldt med små røde prikker. Måske en af dem passer netop til dine ønsker og behov.

Rigtig god fornøjelse fra alle os hos Parasport Danmark.

 

Hvor Svært Kan Det Være! er udviklet med støtte fra Spies, Den A.P. Møllerske Fond, Augustinus Fonden, Bevica Fonden, Hempel Fonden & Jascha Fonden.